Početna

Kožne bolesti

Dijagnostika

Estetska dermatologija

Česta pitanja 1

Slike prije/poslije

Kontakt

 

Spolne bolesti

Terapija

Laserski tretmani

Česta pitanja 2

Cjenik

Novosti

Adresa: Riva Boduli 7 (prvi kat), 51000 Rijeka, Google Maps  Kontakt: tel. (051) 312 028, mob. 099 2466 857, teo.manestar.blazic@ri.t-com.hr 
Radno vrijeme: ponedjeljak 15-18; utorak, četvrtak i petak 9-12 i 15-18; srijeda 9-12 i po dogovoru
HR I UK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRVI U HRVATSKOJ

(2 godine iskustva)

HIFU

nova metoda zatezanja kože i uklanjanje viška masnog tkiva

Pregled madeža
Dermatoskopija
HIFU
Vectra H1
 

 

 

SVAKI MJESEC JEDNA NOVOST

Posebni popusti - Nove dijagnostičke metode - Nove terapije - Novi estetski tretmani

3D kamera Vectra H1

PRVA U HRVATSKOJ I REGIJI

 

Kada se odlučite na određeni tretman ili estetski zahvat teško si je predočiti kako će te izgledati nakon tretmana i što je najvažnije hoće li Vam se sviđati konačni rezultat.

Sada je to značajno jednostavnije jer postoje 3D kamere koje Vam mogu dočarati kako bi te mogli izgledati nakon estetskog tretmana.

Jedna od tih 3D kamera je Vectra H1. To je profesionalna medicinska 3D kamera koja se u dermatologiji i kirurgiji  najčešće koristi za analizu lica i vrata te planiranje estetskih tretmana. Osim lica i vrata može se koristiti i za druge dijelove tijela.

Pomoću 3D kamere visoke razlučivosti i naprednog računalnog programa za samo nekoliko minuta dobije se 3D slika lica i vrata.

Iz dobivene slike može se vidjeti detaljno oblika lica i vrata. Dobivena 3D slika može se koristiti za planiranje i praćenje rezultata estetskih tretmana i zahvata kao što su injekcije hijalurona i Botox-a, tretmani laserom, HIFU tretmani, nekirurškog uklanjanja masnog tkiva, kemijski piling, nekirurško zatezanje kože, nekirurška korekcija nosa....

Osim 3D analize, kamera prepoznaje crvene i smeđe površine kože na licu, vratu, dekolteu, nogama i rukama. To omogućuje analizu stanja kože kao što je crvenilo na koži lica koje nastaje kao posljedica rozaceje i starenja kože. Mogu se bolje vidjeti i analizirati sunčane i staračke pjege, melazma i drugi poremećaji boje kože.

Osim za planiranje, 3D slika koristi se i za praćenje rezultata zahvata, a to je posebno važno kada je potrebno više tretmana za postignuti željeni rezultat. Na taj način može se objektivno vidjeti i procijeniti postignuti napredak - Simulacija zahvata - prije i poslije tretmana (popunjavanje podočnjaka hijaluronom, uklanjanje pjega i zaglađivanje kože frakcijskim CO2 laserom)

U slučaju da Vam nije potreban tretman ili još niste spremi za neki zahvat, pohranjena 3D slika može se koristiti kao "suvenir". Ako se nakon nekoliko godina zaželite izgledati mlađe "stara" slika omogućuje uvid u promjene na licu i vratu koje su nastale tijekom mjeseci i godina. Ta slika će biti korisna za planiranje tretmana i zahvata jer svako lice je specifično i promjene koje nastaju zbog starenja ili promjena tjelesne težine specifične su za svaku osobu.

Postupak

Cijeli postupak slikanja, analize i željene korekcije obavlja se isti dan u roku od deset do trideset minuta. Nakon slikanja računalo stvori 3D sliku. Na velikom ekranu vidjeti će te 3D sliku i odmah možete reći što želite ukloniti ili promijeniti a liječnik specijalist objasniti će Vam što se može učiniti, na koji način se to može postignuti i savjetovati će Vas o različitim tretmanima i zahvatima. Na ekranu možete odmah vidjeti kako bi lice i vrat mogli izgledati kada se uklone pjege, kapilare, crvenilo, bore, podočnjaci, povećaju jagodice, popune obrazi, smanje nazolabijalne brazde, poveća brada, smanji podbradak ili učini neka druga korekcija. Na kraju, pomoću animacije možete odmah vidjeti razliku između početnog stanja i mogućeg konačnog rezultata.

* Napomena: Rezultati dobiveni računalnim programom služe samo za planiranje i predviđanje mogućih rezultata tretmana. Stvarni rezultati mogu se u razlikovati od predviđenih željenih rezultata.

vectraH1-4
vectraH1-3
vectraH1-6

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PRVI U HRVATSKOJ

nova metoda zatezanja kože i

uklanjanje viška masnog tkiva

u samo jednom tretmanu!!!

 

HIFU

 

HIFU (engl. High Intensity Focused Ultrasound) je najnovija ne-kirurška i ne-invazivna metoda zatezanja kože i uklanjanja viška masnog tkiva. To je medicinski postupak koji koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta. To je jedna od najnovijih i najnaprednijih tehnologija u estetskoj i korektivnoj medicini. Rezultati se postižu i nakon samo jednog tretmana. Učinkovitost HIFU tretmana dokazana je brojnim kliničkim studijama. HIFU tretman može Vam pomoći u postizanju rezultata koji su do prije nekoliko godina bili mogući samo kirurškim zahvatima.

Kako djeluje na kožu i potkožno tkivo?

Ultrazvučna energija djeluje na dublje slojeve kože i na potkožno tkivo - slojeve koji podržavaju kožu (SMAS) i na masno tkivo. HIFU izaziva naglo i kratkotrajno zagrijavanje tkiva na oko 60-70°C. Kada se ciljano djeluje na kožu stimuliraju se stanice, proizvodnja novih kolagenih i elastičnih vlakana i pomlađivanje tkiva. Konačni rezultat je zatezanje kože lica, vrata, dekoltea, trbuha ili nekog drugog dijela tijela. Kada se ultrazvučnom energijom djeluje na masno tkivo izaziva se oštećenje masnih stanica. Rezultat takvog tretmana je postupno uklanjanje viška masnog tkiva ili smanjenje celulita.

Kome je namijenjen ovaj tretman?

Pogodan je za sve osobe koje žele održati mladoliki izgled ili ukloniti male viškove masnog tkiva. Preporuča se svima koji žele usporiti nastanak znakova starenje ili ukloniti postojeće znakove starenja. HIFU tretmani najčešće se preporučuju osobama u dobi od 30-60 godina. Također je namijenjen za sve dobne skupine koje žele oblikovati tijelo – uklanjanje viška masnog tkiva na trbuhu, nogama ili rukama, zatezanje kože na raznim dijelovima tijela. Tretman je pogodan i za osobe koje žele produžiti učinke kirurškog "liftinga".

Za što se sve koriste HIFU tretmani?

HIFU tretmani se koriste za zatezanje kože lica, vrata, dekoltea, trbuha, podizanju obrva, uklanjanje viška masnog tkiva na trbuhu i nogama, uklanjanju podbratka, smanjenju celulita...

Kako izgleda tretman?

Postupak traje 20-90 minuta (ovisno o tretiranom  području). Tijekom tretmana najčešće se osjeti peckanje, osjećaj topline i zatezanje kože.

Koliko traje oporavak?

Gotovo da nema oporavka. Nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ponekad se može pojaviti crvenilo kože i blaga oteklina koji najčešće nestaju unutar nekoliko minuta ili sati.

Može li se provesti tretman i tijekom ljeta?

Da.

Kada se vide rezultati?

Rezultati se vide nakon 2-3 mjeseca.

Koliko tretmana je potrebno?

Obično je dovoljan jedan tretman. Ponekad za postignuti željene rezultate potrebna su dva do tri tretmana.

Koliko traju rezultati?

Postignuti rezultati mogu trajati nekoliko godina - ovisno o vrsti tretmana, dobi i stanju kože.

 

 

hifu lice 1
hifu lice 2
hifu masno tkivo
HIFU 1
HIFU 3
HIFU 2

dermatolog Rijeka

Stranica obnovljena 29. lipnja 2018.